Body Stress Release

Wat is Body Stress Release?

In principe ervaart iedereen spanning. Elke dag. Gezonde spanning kan geen kwaad. Het is zelfs een natuurlijke kracht, noodzakelijk om te overleven. Het houdt ons actief, fit, alert en zet aan tot vooruitgang. Maar als spanning teveel wordt, kan het overslaan in overbelasting. En dan gaat het tegen je werken. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Bijvoorbeeld door een val, ongeluk, medicatie, alcohol of door mentale overbelasting, zoals een trauma.

Ervaar je pijn, ongemakken of beperkingen? Vastgezette spanning in je spieren of bindweefsel kan een oorzaak zijn van allerlei vage klachten. Het wordt ook wel lichaamsspanning of body stress genoemd. Body Stress Release betekent letterlijk: lichaamsspanning loslaten. Het is een gezondheidstechniek, die het lichaam stimuleert om de vastgezette spierspanning los te laten.

De Body Stress Release-practitioner herkent patronen in de spierspanning en kan vaststellen waar deze zich bevinden. Door middel van manuele impulsen (releases) krijgt het lichaam hulp om de spierspanning los te laten. Body Stress Release is geschikt voor mensen van alle leeftijden. Of je nu verder gezond bent of ziek. Zelfs baby’s kunnen al last hebben van vastgezette spanning.

Body Stress Release

Waar kan Body Stress Release bij helpen?

De klachten waarbij een Body Stress Release-practitioner kan helpen, zijn heel divers:

Rug-, nek-, schouder- of whiplashklachten

Hernia, spit, ischias

Pijn in heupen, benen en billen

Onrustige benen

Pijnlijke knieën en enkels

Tintelingen, krampen of gevoelloosheid in armen of benen

RSI of tennisarm

Sportblessures

Hoofdpijn, migraine en oorsuizen

Allergische reacties, hooikoorts en astma

Maag- en darmklachten

Blaasproblemen, incontinentie

Hormonale klachten

Zwangerschapsklachten

Menstruatie- of overgangsklachten, vaginisme, vulvodynie

Vermoeidheid, verstoord slaappatroon

Burn-out, depressie

Wat is Body Stress Release

Financiering

  • Een aantal zorgverzekeraars vergoeden Body Stress Release (gedeeltelijk) vanuit het aanvullende pakket, mits de Body Stress Release-practitioner beschikt over een diploma medische basiskennis volgens Plato.
  • Bij de meeste praktijken voor Body Stress Release staan de kosten en voorwaarden vermeld op de website. Overleg voorafgaand aan de behandeling met de Body Stress Release-practitioner en/of jouw zorgverzekeraar over de vergoedingen, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Vind een psychomotorisch therapeut bij jou in de buurt

Klik hier om je zoekopdracht te verfijnen
Herstel
Herstel