Over De Zorgkeuze

De zoektocht naar passende zorg makkelijker maken voor mensen die zorg nodig hebben. Dat is waar De Zorgkeuze voor staat. Want in de zorg draait het om jou. Het gaat erom dat jij als cliënt of patiënt de juiste hulp krijgt. En dat kan van alles zijn: van gezinstherapie tot psychomotorische therapie. En van orthopedagogiek tot een onafhankelijk cliëntondersteuner of mantelzorgmakelaar.

De Zorgkeuze brengt vraag en aanbod bij elkaar en helpt jou om de zorg te vinden, die past bij jouw situatie.

De Zorgkeuze

Waarom De Zorgkeuze?

De Zorgkeuze is opgericht door Ginger Fernandes. Zij is – naast ondernemer – ook moeder van twee kinderen, die ieder op hun eigen manier, extra zorg nodig hebben. En hoewel zij zelf veel ervaring heeft met zorginstellingen en gemeenten, heeft zij zich regelmatig verdwaald gevoeld in het zorglandschap.

Ze liep tegen regels aan, die haar kinderen uiteindelijk teveel beperkten. Verwijzingen, die nauwelijks op gang kwamen. Ze vond te weinig of juist teveel informatie. Te algemeen of soms niet te snappen. Haar kinderen stonden lang op wachtlijsten om vervolgens geconfronteerd te worden met het feit dat ze tóch niet op de juiste plek waren en hun zoektocht weer opnieuw moesten beginnen.

En dat kan anders, vindt Ginger. Sterker nog: het móet anders. Want hoewel je soms moegestreden bent, is er niets belangrijker dan het krijgen van de juiste zorg. Haar strijd – die tot op de dag van vandaag nog niet voltooid is – wilde Ginger omzetten naar hulp. Hulp voor zorgvragers, die – net als zijzelf – soms verdwalen in het doolhof van zorgaanbieders en regelgeving.

Zo werd De Zorgkeuze geboren.

Wat is De Zorgkeuze?

De Zorgkeuze is een platform dat het zorgaanbod in Nederland overzichtelijk in kaart brengt. Het helpt jou – als zorgvrager – om snel en eenvoudig je weg te vinden in het complexe landschap van zorgaanbieders. Door te zoeken op de kaart en filters toe te passen, zie jij in één oogopslag waar je terecht kunt en wanneer. En door de persoonlijke verhalen van zorgaanbieders te lezen, kun je direct bepalen bij wie je een goed gevoel hebt. Zo vind je gegarandeerd de juiste zorg. Voor jezelf, je kind, je partner of je ouders.

Zorgaanbieders Nederland

Voor wie is De Zorgkeuze?

Voor zorgvragers

De Zorgkeuze is er in de eerste plaats voor zorgvragers, zodat zij de juiste hulp kunnen vinden. Op De Zorgkeuze vind je onder andere of zorgaanbieders gecontracteerd zijn of niet, wat de werkwijze is, welke behandelmethoden er gebruikt worden, wat de wachttijden zijn en hoe de financiering loopt.

Voor zorgverleners

De missie van De Zorgkeuze is dat zorgvragers en zorgverleners elkaar weten te vinden. Op dit platform brengen we vraag en aanbod van zorg bij elkaar. Daarom is er op De Zorgkeuze uitgebreid ruimte voor zorgverleners. Wil jij dat cliënten of patiënten jou eenvoudig kunnen vinden? En wil je dat er minder tijd verloren gaat door lange wachttijden en een mismatch van vraag en aanbod? Word dan partner van De Zorgkeuze.

Contact

Heb je vragen over De Zorgkeuze? Kun je hulp gebruiken bij het vinden van de juiste zorg? Of ben je zorgverlener en wil je jouw praktijk of organisatie graag terugzien op ons platform? Neem dan contact met ons op.