Praktijk Brasa | Gezinstherapie, rouw- en traumatherapie

Praktijk Brasa wordt gerund door Marlon Dijkhuizen en Ilja Degenaar. Zij begeleiden kinderen, volwassenen en gezinnen bij een overlijden of bij scheiding. Iedereen rouwt op zijn of haar eigen manier. En dan kan het voorkomen dat leden binnen een gezin elkaar niet meer begrijpen. Praktijk Brasa begeleidt mensen individueel én samen om elkaar weer te vinden. Kenmerkend voor Marlon en Ilja is dat zij in persoonlijk contact staan met hun cliënten en ook open zijn over hun eigen verhaal. Als jouw pijn te groot is om te vertellen, mag je van hen ‘lenen’. Door hun eigen verhaal te vertellen, helpen zij jou om ook jouw verhaal te kunnen vertellen.

Voor wie?

Marlon en Ilja helpen kinderen, volwassenen en gezinnen, die te maken hebben met een overlijden, een scheiding of een andere vorm van verlies. Zij begeleiden mensen zowel individueel als samen.

Wat zijn de behandelmethoden?

Bij Praktijk Brasa werken we cliëntgericht. Dat betekent dat we niet één specifieke methode hebben, maar werken met verschillende methodes en tijdens het traject continu aansluiten op de behoefte van de cliënt. We werken onder andere met:

 • Gesprekken
 • Psycho-educatie en informatie
 • Systeemgerichte therapie
 • Therapeutische spelvormen
 • Dierondersteunende therapie
 • Lotgenotencontact

Werkwijze

 1. Als jij telefonisch of per e-mail contact opneemt, kun je meestal binnen een week terecht voor een gratis kennismaking.
 2. Bij de kennismaking legt Marlon of Ilja je uit hoe zij werken en wat er nodig is.
 3. Na de kennismaking kun je direct starten met de therapie.

Wachttijden

Praktijk Brasa heeft geen wachtlijsten. Als jij telefonisch of per e-mail contact opneemt, kun je meestal binnen een week terecht.

Financiering

 • Praktijk Brasa staat geregistreerd bij het Nederlands Verbond van Psychologen, psychosociaal therapeuten en Agogen (NVPA). Dit betekent dat een aantal zorgverzekeraars (een deel) van de kosten vergoeden. Vraag bij je zorgverzekeraar na of je voor een vergoeding in aanmerking komt.
 • Voor begeleiding van- en financiering voor kinderen onder de 18 jaar uit de gemeente Utrecht worden de diensten van Praktijk Brasa ook vergoed. Dit loopt via de volgende routes:
  • Praktijk Brasa werkt samen met KOOS Utrecht Specialistische Jeugdhulp. Je kunt je aanmelden bij KOOS en een verwijzing naar ons vragen, of dit via de huisarts laten lopen. Neem gerust contact op met Praktijk Brasa, zodat zij je hierbij kunnen helpen.
  • Valt jouw woonplaats in Utrecht onder Spoor030? Dan kun je het beste contact opnemen met Spoor030 en vragen om een verwijzing naar Praktijk Brasa. Zij zullen dat dan voor je regelen. Kom je er niet uit? Neem gerust dan contact op met Praktijk Brasa.
  • Woon je in Utrecht West (Stichtse Vecht, Ronde Venen, Montfoort, Woerden en Oudewater)? Wanneer je specialistische hulp nodig hebt voor jouw kind tot 18 jaar kun je je met een verwijzing van de huisarts, jeugdverpleegkundige of via de buurtteams bij ons aanmelden. Ook hier helpen zij je graag bij.
 • Praktijk Brasa hanteert vaste tarieven, die op de website vermeld staan. Wanneer echter aantoonbaar gemaakt kan worden dat begeleiding om financiële redenen niet mogelijk is, zoeken zij naar mogelijkheden die passend zijn bij jouw situatie. Vraag hier gerust naar in het eerste contact.
Praktijk Brasa rouwtherapie

Contact

marlon@praktijkbrasa.nl of ilja@praktijkbrasa.nl

Telefoon Marlon: 06 40 47 84 79
Telefoon Ilja: 06 40 22 69 45

Adres

Praktijk Brasa & ChildFirst
Leidse Rijn 43a
3454 PZ Utrecht (De Meern)