Praktijk Rendez-Vous

Praktijk Rendez-Vous wordt gerund door Bart van Arensbergen. Als psychomotorisch therapeut helpt Bart – samen met zijn collega Joey Staffhorst – kinderen en volwassenen, die veel angsten of stress hebben, last hebben van spanningen of onzekerheden of niet goed kunnen omgaan met emoties. Het doel? Klachten verminderen of zelfs helemaal wegnemen door gebruik te maken van lichamelijke oefeningen en gesprekstechnieken. Zijn kernwaarden zijn integriteit, openheid, transparantie en doorzettingsvermogen.

Voor wie?

Praktijk Rendez-Vous helpt kinderen en volwassenen met psychosociale klachten. Dat kan gaan om persoonlijkheidsproblematiek, agressieregulatie, depressie, PTSS, ADD en ADHD.

Wat zijn de behandelmethoden?

De manier van werken van Bart is rustig, open en met de nodige humor. Hij vindt het belangrijk dat zowel kinderen als volwassenen zich op hun gemak voelen, maar als het moet kan hij ook rechtdoorzee zijn. Zijn ervaring als sportinstructeur, marinier, psychiatrisch (jeugd)hulpverlener en psychomotorisch therapeut neemt hij mee in zijn behandelingen. Bart maakt onder andere gebruik van de volgende behandelmethoden:

  • gesprekstechnieken
  • lichamelijke oefeningen
  • schematherapie
  • cognitieve gedragstherapie
  • pessotherapie

Werkwijze

  1. Je kunt telefonisch of per e-mail contact opnemen met praktijk Rendez-Vous.
  2. Vervolgens worden je een aantal vragen gesteld. Op basis daarvan bepaalt Bart of hij je denkt te kunnen helpen.
  3. Daarna plannen jullie een kennismakingsgesprek.
  4. Als beide partijen verder willen gaan met de behandeling, starten jullie een traject.

Wachttijden

Praktijk Rendez-Vous heeft een wachttijd van 2 tot 3 maanden. De kennismaking wordt zo snel mogelijk ingepland. Na de kennismaking kan het 2 tot 3 maanden duren, voordat het traject start.

Financiering

  • De tarieven vind je op de website van Praktijk Rendez-Vous.
  • Vrijwel alle verzekeringen vergoeden (gedeeltelijk) de kosten voor psychomotorische therapie. Psychomotorische therapie valt bij zorgverkeringen meestal onder alternatieve zorg. De vergoeding varieert van een deel van het sessietarief tot een maximaal bedrag per jaar. Overleg voorafgaand aan de behandeling met jouw zorgverzekeraar over de vergoeding, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.
  • Voor kinderen tot en met 18 jaar kan psychomotorische therapie betaald worden vanuit het Persoons Gebonden Budget (PGB) van de gemeente. Het PGB kun je aanvragen voor je kind bij de gemeente. Het gaat om PGB voor vaktherapie. Dit valt binnen Jeugdzorg.
  • Psychomotorische therapie kan geheel worden vergoed als dit onderdeel is van een Diagnose Behandel Combinatie (DBC). Een DBC omschrijft de behandeling, die hoort bij jouw zorgvraag. Een DBC kan alleen aangevraagd worden door erkende psychologen, psychotherapeuten, klinisch psychologen en psychiaters. Heb je al een DBC? Dan kan psychomotorische therapie hierin worden opgenomen.
  • Soms is het mogelijk dat jouw werkgever psychomotorische therapie vergoed. Informeer bij je werkgever en/of arbo-arts naar de mogelijkheden.
Bart van Arensbergen

Contact

medsec@praktijkrendezvous.nl

085 30 35 988

Adres

Praktijk Rendez-Vous
Horstlaan 2
3971 LC Driebergen-Rijsenburg