Psychologiepraktijk Plus

Psychologiepraktijk Plus is de praktijk van Barbara De Bruin. Zij is kinder- en jeugdpsycholoog NIP & SKJ. Psychologiepraktijk Plus heeft oog voor het kind zelf én zijn of haar omgeving. We proberen alle systemen rondom het kind in beweging te krijgen, zodat de omgeving beter kan aansluiten op de belangen van het kind. Vanuit de aandacht en focus op de problematiek van het kind wordt de begeleiding opgezet. Daarmee kan het gedrag begrepen worden en waar nodig worden beïnvloed.

Psychologiepraktijk Plus is gevestigd in een gezondheidscentrum. Dat maakt het mogelijk om regelmatig samen te werken met collega’s uit verschillende disciplines. Sommige collega’s hebben een antroposofische werkwijze. Dat betekent dat we bij het kind kijken naar het totaalplaatje. Daarom werken we samen met andere specialisten, zoals een jeugdarts, een antroposofisch consultatiebureau, logopedist of een diëtist.

Voor wie?

Psychologiepraktijk Plus is bedoeld voor kinderen en jongeren van 2 tot 18 jaar en hun ouders. Je kunt bij Psychologiepraktijk Plus terecht met opvoedvragen, vragen met betrekking tot het leervermogen van kinderen, zorgen over de sociaal-emotionele ontwikkeling en vragen over diverse ontwikkelingsstoornissen, zoals angststoornissen, stemmingsstoornissen, ADHD, autisme en leerstoornissen.

Wat zijn de behandelmethoden?

Psychologiepraktijk Plus maakt onder andere gebruik van de volgende behandelmethoden:

 • Cognitieve gedragstherapie
 • EMDR
 • Systemische behandeling
 • Inzichtgevende gesprekken
 • Acceptatie en Commitment Therapie (ACT) voor kinderen

Werkwijze

 1. Je kunt telefonisch contact opnemen of het contactformulier op de website invullen.
 2. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek.
 3. Na de intake wordt er een behandelplan opgesteld.
 4. Daarna wordt de behandeling gestart.

Wachttijden

Psychologiepraktijk Plus heeft een wachtlijst van ongeveer 3 maanden.

Financiering

 • Voor kinderen en jongeren onder de 18 jaar valt de behandeling onder de Jeugdwet. Dit betekent dat de behandeling wordt vergoed door de gemeente. Om hiervoor in aanmerking te komen, heb je een verwijzing nodig van je huisarts, een medisch specialist (bijvoorbeeld een kinderarts) of van een deskundige in dienst van de gemeente.
 • Psychologiepraktijk Plus heeft contracten met de volgende gemeenten: Asten, Bergeijk, Best, Bladel, Deurne, Eersel, Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Reusel – De Mierden, Son en Beugel, Oirschot, Someren, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre.
Wat doet een orthopedagoog

Contact

info@psychologiepraktijkplus.nl

06-11795437

Adres

Psychologiepraktijk Plus
Jan Smitzlaan 7
5611 LD Eindhoven