Stichting Op Weg Naar Huis

Stichting Op Weg Naar Huis zet zich in voor mensen, die door onvoorziene omstandigheden dak- of thuisloos zijn geworden. Mensen, die tussen wal en schip terecht gekomen zijn. Het kan iedereen gebeuren, ook mensen met een baan. En voor hen is er geen maatschappelijke opvang. Stichting Op Weg Naar Huis helpt hen. Met veel liefde, passie, ondersteuning en vrijwilligers.

Voor wie?

Stichting Op Weg Naar Huis helpt de zogenoemde ‘onzichtbare daklozen’ in de regio Rotterdam. Mensen, die geen psychische of verslavingsproblemen hebben, soms wel gewoon een baan, maar geen dak boven hun hoofd.

Wat doet Stichting Op Weg Naar Huis?

Stichting Op Weg Naar Huis is een maatschappelijke opvang voor werkende dak- en thuislozen. De woningen zijn in zelfbeheer. De bewoners van de stichting runnen gezamenlijk hun woonvoorziening. Ieder voert zijn of haar eigen taken uit. Bijvoorbeeld schoonmaken of de gezamenlijke basisboodschappen doen, zoals schoonmaakmiddelen en toiletpapier.

Het voordeel van zelfbeheer is dat het bewoners een stabiele basis biedt. Het geeft ook ruimte om in eigen tempo aan hun problemen te werken. Daarnaast krijgen de bewoners ondersteuning, van begeleiders uit de Wmo. Deze ondersteuners helpen o.a. bij het reageren op woningen, schuldhulpverlening of bij trauma’s.

Werkwijze

  1. Via de website of telefonisch kun je contact opnemen met Stichting Op Weg Naar Huis. De telefoon staat 365 dagen per jaar aan. Wordt er even niet opgenomen, dan word je altijd teruggebeld.
  2. De stichting nodigt je uit voor kennismakingsgesprek en een intake.
  3. Vervolgens kom je op de wachtlijst voor een kamer.
  4. Komt er een kamer vrij? Dan nodigen ze je uit voor een kennismaking met de andere bewoners.
  5. Klikt het? Dan spreken we een proefperiode af.
  6. Daarna krijg je je eigen takenpakket.

Wachttijden

Stichting Op Weg Naar Huis heeft een wachttijd van 3 tot 6 maanden.

Financiering

De bewoners betalen zelf de huur. Deze is tussen de €395,- en de €725,- per maand. Dit is inclusief internet, gas, water en licht. We houden de huren zo laag mogelijk, zodat bewoners ook eventuele andere schulden kunnen aflossen. Daarnaast draagt elke bewoner €3,- in de week bij aan de gezamenlijke huishoudpot.

Onze ondersteuners en begeleiders worden vergoed vanuit de Wmo.

Daklozenopvang regio Rotterdam

Contact

info@stichting-opwegnaarhuis.nl

06-47007152

Adres

Stichting Op Weg Naar Huis
Oostdijk 72
Oud-Beijerland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.